Betydelige mengder granater og bomber er funnet i den senere tid i en krigsbunker midt i sentrum av Lakselv. Dette har medført både usikkerhet og frykt blant folk som ferdes i sentrum. Politimesteren i Vest-Finnmark har tatt tak i saken etter at Forsvaret og Forsvarsbygg, avdekket betydelige mengder med farlige sprenglegemer. Lensmannen i Porsanger tok initiativ til et møte med Forsvaret og kommunen torsdag 23 oktober. Dette har resultert i en rekke tiltak og avklaringer mht oppgaver og ansvar.

Politi og Forsvar

 

 

 

 

Bildet viser lensmannen i Porsanger Tarjei Mathiesen og sjef HV-17 oblt Johan Rist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Området hvor det er funnet farlige sprenglegemer er nå sikret. Det er tatt en beslutning om at området skal ryddes og arbeidet kan ta inntil 3 uker. Sannsynligvis vil noe av veien ved bunkeren bli avsperret i fm ryddingen.

Det er i midlertidig viktig å påpeke at det er ingenting som tyder på en akutt fare eller trussel forbundet med ryddingen, men politiet vil likevel treffe hensiktsmessige tiltak for å ivareta sikkerheten og tryggheten til innbyggerne i Lakselv. Publikum anmodes om å holde seg unna avsperret område, da dette kan være forbundet med fare.

Kommunen gjør forberedelser og gjennomgår prosedyrer for eventuelt uønskede og uforutsette hendelser med arbeidet. Dette er et ledd i normal prosedyre. Dersom en evakuering skulle bli aktuell, har kommunen beredskap for dette.