Under kulturminnedagen i Porsanger blir teamaet urter i mat og på Stabbursnes naturhus og museum vil det bli anledning til å lukte, smake og kjenne på ulike spennende urter som kan brukes til så mangt. Programmet for dagen starter klokken 12 en vil også få se både lysbilder og video, samt få rikelig med historie og tips rundt bruk av lokale urter.

Programmet er som følger:

  • 1200 -1300 Innledning: Litt historisme og generelt om urter Tema urter -Type urter: Hva finnes av ulike urter: Ville, vanlige, flerårig dyrkede og etårig dyrkede, med lysbilder -Bruken av urter: Hva kan man bruke urtene til: Mat, prydplanter og skjønnhet -Dyrking, høsting og oppbevaring: Hvordan dyrke, hvor osv -Framvisning av utvalgte tørkede urter.
  • 1315 - 1345 Kaffepause med smaksprøver av produkter m/urter 1345
  • Video om dyrking av urter 20 min. Foredragsholder: Ellen Sara Eikås Smaksprøver: Margit Mathisen denne dagen
Pris er kr 50,-